Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Nova premiera v SNG Nova Gorica - Tamsin Oglesby, STARI KO ZEMLJA, KAKŠNIH PETINŠTIRIDESET

02.02.2012

V četrtek, 9. februarja bo na velikem odru SNG Nova Gorica nova premiera SNG Nova Gorica STARI KO ZEMLJA, KAKŠNIH PETINŠTIREIDESET, črna komedija angleške avtorice Tamsin Oglesby, ki se zabava na račun bizarnih ukrepov vlade za vključevanje ostarelih v aktivno družbo. Predstavo je režiral Vinko Möderndorfer.
Pri uprizoritvi so sodelovali še prevajalec in lektor Srečko Fišer, scenograf Jože Logar, kostumografinja Barbara Stupica, skladatelj Mirko Vuksanović, oblikovalec svetlobe Samo Oblokar, oblikovalec videa Invida – Boris Dolenc in oblikovalec scenskih dodatkov Branko Drekonja.

Igrajo Mira Lampe Vujičić, Teja Glažar, Milan Vodopivec, Marjuta Slamič, Maruša Kink k. g., Andrej Zalesjak k. g., Jože Hrovat, Vesna Vončina, Blaž Valič, Medea Novak

Sreda, 8. 2., ob 20.00. Javna generalka. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete pri blagajni gledališča.

Premiera, četrtek, 9. 2., ob 20.00. Za Abonma premiera in Izven.
Ponovitve

Petek, 10. 2., ob 20.00. Za Abonma petek, konto in Izven.
Sobota, 11. 2., ob 20.00. Za Abonma sobota, konto in Izven.
Petek, 16. 2., ob 20.00. Za Abonma četrtek, konto in Izven.
Sobota, 18. 2., ob 20.00. Za Abonma sobota A, konto in Izven.
Spletna prodaja


Predstava želi odpreti javni dialog o problemu staranja prebivalstva, o vključevanju ostarelih v družbo in o medgeneracijskem sodelovanju. V ta namen smo pripravili nekaj akcij:
  • V sodelovanju z Društvom Univerza za tretje življenjsko obdobje Nova Gorica bomo v marcu organizirali pogovor z člani društva in še z nekaterimi drugimi starejšimi, tudi z sodelujočimi pri predstavi. Pogovor bo vodila Ingrid Kašca Bucik.
  • Ker bi radi, da predstava spodbuja medgeneracijsko sodelovanje, smo pripravili akcijo brezplačnih vstopnic za gledalce, ki s seboj na predstavo pripeljejo pripadnika nasprotne generacije. Torej če dijak/študent pripelje na predstavo upokojenca, prejme eden od njiju brezplačno vstopnico, ali obratno. Za dvig brezplačne vstopnice je potrebno predložiti obe ustrezni potdili/izkaznici.
  • V namen odpiranja dialoga smo na podstrani predstave odprli tudi možnost komentiranja objavljene vsebine in predstave. Vabimo vas h komentiranju!Veselimo se gledališkega druženja z vami!