Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Celjsko gledališče gostuje na malem odru z ostrim črnim humorjem. Predstava OBDLANJENJE V SPOKANU bo v četrtek, 18. 10., ob 20. uri

12.10.2012

Na našem malem odru bo v četrtek, 18. 10., ob 20. uri predstava Obdlanjenje v Spokanu, ki prinaša oster črni humor. Gostuje SLG Celje.

Martin McDonagh, avtor besedila, se je s svojimi črnimi komedijami zapisal med najpomembnejše sodobne irske dramatike. Njegovo pripovedovanje vznemirljivih zgodb nekateri primerjajo s filmskim medijem, saj oblikuje napeto dogajanje z nepričakovanimi preobrati. Običajno je vzdušje prežeto s temačnostjo, v katerem najglasneje spregovori nasilje, čeprav njegovi nasilneži niso enoplastni negativci, temveč združujejo dobro in zlo.

Obdlanjenje v Spokanu je zgodba o Carmichaelu, ki že trideset let išče svojo roko, ki so mu jo objestneži odrezali v mladosti. Nekega dne se v sobi zanikrnega hotela sreča z mladim parom, ki trdi, da ima njegovo dlan. Tam je tudi zmešani receptor. Dogajanje nas potegne v nasilni vrtiljak sovraštva, maščevanja, obupa in upanja. V briljantnih dialogih se prepleta oster, vulgaren in črni humor.