Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Spektakel KROJAČI SVETA - FUNERAL FASHION SHOW si lahko DECEMBRA ogledate 8., 20., 28. in 29. ter kot silvestrsko predstavo. Dobrodošli na razkošno in sveže doživetje odrske umetnosti!

07.12.2012

Krojači sveta – Funeral Fashion Show ni »klasična« gledališka uprizoritev, temveč je modno-gledališko-glasbeni spektakel, ki prinaša razkošno in sveže doživetje odrske umetnosti.

»Predstava« je zasnovana kot modna revija, na kateri se namesto dolgonogih manekenk po modni brvi sprehodi 16 zgodovinskih osebnosti – velikih voditeljev in slavnih oseb, ki so krojili našo civilizacijo: Aleksander Veliki, Kleopatra, Mao Zedong, Leonardo da Vinci, Elizabeta I., Ludvik XIV., Napoleon Bonaparte, Charlie Chaplin, Coco Chanel …

Obleka je že od nekdaj pomembna pri določanju statusnega položaja … Moda in politika pa sta le dve strani istega kovanca: moči.

V decembru si lahko Krojače sveta - Funeral Fashion Show ogledate 8., 20., 28. in 29. ob 20. uri. Lahko pa si jih ogledate tudi kot silvestrsko predstavo, ko bomo s penino in prigrizkom nazdravili novemu letu.

Več o predstavi


krojači sveta, arhivska 8 (63)