Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Jutri, 20. 11., na malem odru premiera SREČANJE in na velikem premiera MAMA, KAJ SI REKLA?

19.11.2013

V sredo, 20. 11., bo ob 20. uri na malem odru oživela tretja uprizoritev te sezone - SREČANJE mlade in prodorne hrvaške dramatičarke Nine Mitrović. Avtorico smo pred šestimi leti prvič predstavili slovenskemu občinstvu prav v našem gledališču z uprizoritvijo Ta postelja je prekratka ali Samo fragmenti.

Za dramsko besedilo Srečanje je Nina Mitrović prejela nagrado Marina Držića. Gre za intimno dramo, v kateri se srečata oče in sin, skozi njune kratke dialoge pa se lušči zgodba štiričlanske družine. Družinska problematika je izrisana življenjsko pretanjeno, da se lahko vsak od nas v določeni točki prepozna v zgodbi.
Podobno meni tudi igralec Bine Matoh: »Srečanje prikazuje družinske odnose, kakršne poznamo iz svojih lastnih življenj.«

Več o predstavi tukaj.
Blaž Valič, Bine Matoh; foto SNG Nova Gorica/Foto atelje Pavšič ZavadlavIsti dan, 20. 11., pa bo ob 18. uri tudi premiera Amaterskega mladinskega odra, ki deluje pod okriljem našega gledališča že 36 let ter nudi priložnost številnim igralsko nadarjenim mladostnikom, da razvijejo svoje umetniške talente. To sezono so mladi igralci ustvarili predstavo MAMA, KAJ SI REKLA?. V njej prikažejo svoje življenje. Sveže, s smislom za humor in kritiko, izrišejo svoje izkušnje in želje, da malo tudi stisne pri srcu. Avtor besedila in režiser je Emil Aberšek.

Več o predstavi tukaj.
Mama, kaj si rekla