Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Naša igralka ARNA HADŽIALJEVIĆ je prejela nagrado SKLADA STANETA SEVERJA

21.12.2015

Sinoči, 20. 12. 2015, je naša igralka Arna Hadžialjević v Škofji Loki prejela nagrado Sklada Staneta Severja za igralske dosežke v slovenskem poklicnem gledališču, in sicer za vloge: Meščanka v Zmaju,  Emma Bovary v Gospe Bovary in Vida v Hura, Nosferatu!. Iskrene čestitke!

Komisija, ki so jo sestavljali Diana Koloini, Alen Jelen, Jaša Jamnik, Branko Šturbej in predsednik Domen Valič, je nagradila še igralce Aljaža Jovanovića (tudi za dosežke v slovenskem poklicnem gledališču), Mašo Grošelj (za študenta/tko dramske igre) in  Nejca Jezernika (za dosežke v slovenskem ljubiteljskem gledališču).

Utemeljitev za nagrado Arni Hadžialjević je naslednja:
Arna Hadžialjević svojo Emmo Bovary zastavi kot krhko, pa vendar tudi pretkano zakonsko ženo, polno neutolažljivega hrepenenja in dolgočasja. Vidimo kako pripravlja ture in avanture – med sanjarjenjem o Odrešeniku v samostanu in potem branjem o vitezih na konjih. Arna ustvari Emmo, ki se iz hahljave in neizkušene deklice s satiričnim podtonom, ki se z veseljem strinja z avtoriteto, postopoma prelevi v žensko nezmožno nadzorovanja lastnih čustev in hotenj. Igralka natančno vodi svoj lik od provincialne fatalke in krhke sentimentalke do razočarane žene, ki v svojem neznosnem življenju vidi smrt kot edino rešitev.

hura nosferatu DSC8548