Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Še zadnjič v tej sezoni LJUBEZEN DO BLIŽNJEGA v petek, 3. 6.

02.06.2016

Še zadnjič v tej sezoni – predstava  LJUBEZEN DO BLIŽNJEGA v petek, 3. 6. 2016, ob 20.00 na velikem odru SNG Nova Gorica.

 Igralci so pod okriljem enega najprodornejših slovenskih režiserjev Jerneja Lorencija raziskovali krhkost ljubezni in bližine.

Gre za avtorski projekt, pri katerem igralci izpišejo svoje besedilo, ki izvira iz osebnih izkušenj, doživetij, razmišljanj. Režiser je povedal: "Sprva smo se oprli na roman Ljubezen do bližnjega sodobnega francoskega pisatelja Pascala Brucknerja, vendar je od literarne osnove ostalo bore malo ali kar nič. Knjiga je bila samo iztočnica. Pri tej predstavi se najbolj ukvarjamo z občutki na temo ljubezni in bližine, z njuno odsotnostjo, nesporazumi, hrepenenji, ranami ... gre za krhkost eksistence, krhkost ljubezni, tudi krhkost igralca na odru. Ukvarjamo se s tem, kako težko je sprejeti tako sebe kakor drugega, pa s tem, kaj zaradi sebe delamo drugemu, koliko ga spustimo blizu ...”

Režiser Jernej Lorenci                                             

Igrajo Ana Facchini, Kristijan Guček, Peter Harl, Gorazd Jakomini, Maja Nemec, Miha Nemec, Matija Rupel, Marjuta Slamič, Žiga Saksida k. g., Vesna Vončina k. g., Vladimir Hmeljak

Več o predstavi tukaj

ljubezen do bližnjega DSC 0073