Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Vabljeni na koncert UNANUMA - Ritmo da Paz (Ritem miru)

21.06.2016

V sredo, 22. 6., ob 21.00 toplo vabimo na eksotično brazilsko-slovensko glasbeno prepletanje, na  katerem bodo svoje ustvarjalne moči združili brazilski in slovenski glasbeniki, igralci našega ansambla in priznana slovenska plesalca.

NASTOPAJO:
Andre Luis Nascimento
(vokal, djembe)
Docho Manta (kitara, vokal)
Kristijan Guček (kitara, vokal)
Janez Moder (bas kitara)
Ivo Rimc (tolkala)
Goran Bogdanovski in Sandra Anais (ples)
Ana Facchini, Marjuta Slamič, Arna Hadžialjević (interpretativni vložki)

Ime glasbene skupine Unanuma v jeziku domorodnih južnoameriških Indijancev pomeni mir. Mir je neke vrste univerzalni jezik, njegov utrip je mogoče zaznati povsod. Glavni namen glasbene skupine je združevanje in spajanje ritmov brazilskega pragozda z ritmi sveta. Eksotična brazilsko-slovenska glasbena mešanica predstavlja temeljno sporočilo skupine: združitev, unija.

"Poje se s srcem!"

Na koncertu bo mogoče začutiti glasbo, ki izvira v tradicionalnih domorodnih, spiritualnih skupnostih. Starodavne teme, ki so se ustno prenašale iz roda v rod, še vedno odmevajo in nas spodbujajo, da presežemo svoje notranje in zunanje omejitve ter tako prepoznamo resnično svobodo. Ritem Unanume prenaša univerzalno energijo in moč združevanja ljudi ter krepi razumevanje različnosti etničnih skupin po svetu, od domorodnega ljudstva Brazilije do hindujcev in Afričanov.
Poslušati in slišati glasbo Unanume pomeni izkusiti nov pogled na naš izvor in našo resnično naravo ter na naš odnos do sebe, drugih ljudi, sveta in narave.
Del zaslužka bodo izvajalci namenili brazilskemu združenju, ki preučuje in širi znanje uporabe zdravilnih rastlin amazonskega gozda.

Unanuma, nov logo, obrezan