Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Prestižno NAGRADO GRAND PRIX na festivalu Zlati lev je prejela GOSPA BOVARY, igralec VITO WEIS pa NAGRADO ZLATI LEV

11.07.2016

Na 17. mednarodnem festivalu komornega gledališča Zlati lev v Umagu je predstava GOSPA BOVARY sinoči, 11. 7. 2016, osvojila prestižno nagrado strokovne žirije Grand Prix. Predstava pa je dobila tudi drugo najvišjo oceno občinstva.

Iz utemeljitve žirije (Vesna Đikanović, Slavica Marin, Dimitrij Sušanj): "Z raziskovanjem globin agonije brezciljnega tavanja in poglabljanjem v zgodbo predstava odpira prostor za raziskovanje tistega onkraj besed, neizrečenega, odsotnosti namesto prisotnosti, neotipljivega, neobsojajočega, ki na svet gleda s srcem, duše človeka in duše stvari – in nas vodi do igralca, gledališkega mehanizma, načina pripovedovanja zgodbe in uprizarjanja, življenja rekvizitov na odru. Z zamaknjenim gledališkim jezikom in inovativnim razumevanjem gradi svet Falaubertovih junakov, svet večne sedanjosti, ki je opustošil ne samo Emmino in Charlesovo dušo, temveč tudi dušo sodobnega človeka ..."

Igralec VITO WEIS pa je prejel nagrado zlati lev za igralske kreacije, med drugim tudi za vlogi Léona in  Rodolpha v uprizoritvi Gospa Bovary.

Čestitke vsem ustvarjalcem!

Gorazd Jakomini, Sandi Pavlin, Vito Weis, Blaž Valič, Arna Hadžialjević; foto SNG Nova Gorica/Jaka Varmuž