Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

VPIS ABONMAJEV 2016/2017 začnemo v ponedeljek, 29. 8. 2016

25.08.2016

VPIS ABONMAJEV 2016/2017 začnemo v ponedeljek, 29. 8. 2016.
Abonma je cenovno najbolj ugodna pot do gledališke predstave! Pri rednih abonmajih si lahko ogledate predstavo za 9 € kar je samo polovica cene vstopnice v redni prodaji.

Ste pripravljeni na odlične gledališke predstave? Letos bo kar nekaj glasbeno obarvanih. Na odru bodo zaživele:

Nebojša Pop Tasić ZAKAJ PTIČI POJEJO
Komedija o žalosti
V na videz mirni in urejeni soseski nekdo kriči – nihče ne ve, kdo in kje. Predstavo o ujetosti človeka v igro življenja, iz katere ne more izstopiti, bo postavila na oder režiserka nagrajene uspešnice Gospa Bovary Yulia Roschina.
 

Jennifer Haley PODSVET
Virtualna srhljivka
V provokativni, večkrat nagrajeni drami se ameriška avtorica sprašuje, ali je v virtualnem svetu mogoče izživeti pedofilijo brez posledic v resničnem svetu. Psihološko igro z moralno-etičnimi dilemami bo na oder postavil režiser Dušan Jovanović.
Koprodukcija PG Kranj.

Matei Vișniec STARI KLOVNI
Komična avdicija
Trije ostareli brezposelni klovni se znajdejo na avdiciji. Pod taktirko večkratnega žlahtnega režiserja Jaša Jamnika bodo nastopili odlični igralci Iztok Mlakar, Radoš Bolčina in Gojmir Lešnjak Gojc. 
 

Tiger Lillies, Julian Crouch, Phelim McDermot PETER KUŠTER
Kabare makabre
Nenavadna glasbena igra, ki so jo avtorji poimenovali »junk-opera«, navdušuje v velikih svetovnih gledališčih. Zgodbe o slabem vedenju otrok in možnih nevarnih posledicah bodo pod taktirko režiserke Ivane Djilas zaživele v duhu črnega humorja z groteskno estetiko.
 

Robert Harling JEKLENE MAGNOLIJE
Komična melodrama
V frizerskem salonu majhnega mesteca šest žensk med urejanjem zunanjosti razgalja svoja čustva in razkriva intimne svetove. Režiserka Katja Pegan je sedla v mnoga srca z romantično melodramo Filumena Marturano.
Koproducent Gledališče Koper.

John Gay BERAŠKA OPERA
Glasbena komedija
Žgečkljiva zgodba iz okolja kriminala izrisuje politično satiro na račun skorumpiranosti. Za besedilno priredbo in režijo bo poskrbel Vito Taufer, avtor songov bo Iztok Mlakar, glasbo bo spisal Aleksander Pešut Schatzi.

Roland Schimmelpfennig PEGGY PICKIT VIDI BOGA V OBRAZ
Drama
Na večerji se srečata dva zakonska para. Vsi so vrstniki, vsi so zdravniki. Prvi par se je ravno vrnil z večletnega dela na afriškem vojnem območju, drugi si je doma ustvaril udobno življenje. Z moralo in odgovornostjo začinjen pogovor o zapletenih odnosih med Afriko in Zahodom bo režiral Primož Ekart.