Slovensko narodno gledališče Nova Gorica
26april
Petek ob 20.00

Henrik Ibsen

Ko se mrtvi prebudimo

SNG Nova Gorica, mali oder

13maj
Ponedeljek ob 19.00

Pier Paolo Pasolini

Ubesedovanje

SNG Nova Gorica, mali oder

22maj
Sreda ob 20.00

Goran Vojnović

Pod svobodnim soncem

SNG Nova Gorica, veliki oder

23maj
Četrtek ob 20.00

Shelagh Stephenson

Pet vrst tišine

SNG Nova Gorica, mali oder

30maj
Četrtek ob 20.00

William Shakespeare

Mnogo hrupa za nič

SNG Nova Gorica, veliki oder

31maj
Petek ob 19.00

Tijana Grumić

52 hertzov

SNG Nova Gorica, mali oder

Video

  • Pod svobodnim soncem

  • Distanca

  • Ko se mrtvi prebudimo

  • Ubesedovanje

  • George Kaplan

  • Umirajoči bog Triglav

  • Oleanna

  • Neustrašne

  • Janko in Metka

  • Smrčuljčica

  • Živalske novice

  • Čarovnik iz Oza

  • Antonton

  • Kaos

  • Antigona

  • Perpetuum mobile

  • Mojster in Margareta

  • Čriček in temačni občutek

Premiera plesno-gledališke predstave ZAROTA TIŠINE

24.11.2016

Premiera plesno-gledališke predstave ZAROTA TIŠINE bo v soboto, 26. 11. 2016, ob 20.00, ponovitev pa sledi v nedeljo, 27. 11. 2016, ob 17.00. Predstava je nastala v koprodukciji SNG Nova Gorica in MN Dance Company.
Avtorja koncepta in koreografa Michal Rynia in Nastja Bremec z mednarodno ekipo plesalcev in igralko spregovorita o množici resnic, v katere verjamemo ljudje! Za plesne sladokusce in vse, ki uživate v lepoti giba in besede.

Več o predstavi tukaj.

KRATKA PREDSTAVITEV USTVARJALCEV

Nastja Bremec
slovenska plesalka in koreografinja je svojo plesno pot začela pri šestih letih s klasičnim baletom in sodobnim plesom. Po umetniški gimnaziji (smer sodobni ples) v Ljubljani je prejela štipendijo in se pol leta izpopolnjevala v Rimu. Sledil je študij na plesni akademiji v Rotterdamu (med 900 kandidati iz vsega sveta je bila sprejeta neposredno v 3. letnik). Na Nizozemskem je sodelovala z različnimi koreografi. Od leta 2009 ustvarjal skupaj z Michalom Ryniem v MN Dance Company v Novi Gorici. Svoj plesni slog sta poimenovala »Contemporary Fusion«.

Michal Rynia
poljski plesalec in koreograf je na plesno pot stopil na hip hop sceni in petkrat osvojil naziv svetovnega prvaka. Prvo sodelovanje z gledališčem ga je spodbudilo, da je nadaljeval šolanje na plesni akademiji v Rotterdamu. Na Nizozemskem je sodeloval z različnimi koreografi. V Sloveniji živi in ustvarja od leta 2009. Z Nastjo Bremec sta znan slovensko-poljski duet. Kot umetniški vodja in koreograf v MN Dance Company se usmerja predvsem v ustvarjanje celovečernih plesnih predstav.

Tjaša Bucik
slovenska plesalka, ki je začela z baletom v Novi Gorici, nadaljevala pri plesnem centru Terpsihora, zadnja leta pa pleše v umetniških društvih MN Dance Company in Pirueta. Plesno se izpopolnjuje v studiih pri znanih plesnih pedagogih doma in v tujini (New York, Nizozemska, Italija). Sodelovala je v različnih celovečernih plesnih predstavah.

Siniša Bukinac
slovenski plesalec, koreograf in plesni učitelj iz Ljubljane je začel svojo plesno pot v Plesni šoli Urška, nadaljeval v Slovenskem plesnem projektu, med drugim je plesal tudi pri Laurencu Levasseurju v Parizu, zdaj ima svojo plesno šolo na Obali. Prejel je številne domače in mednarodne nagrade.

Kaja Lin Jagodič Avguštin
slovenska plesalka, koreografinja, inštruktorica joge in učiteljica gibanja ReConnect Mobility. Po ljubljanski Srednji baletni šoli je v Izraelu več let plesala v različnih skupinah, potem eno sezono v Italiji. Ob tem je ves čas ustvarjala tudi samostojno in režirala lastne projekte.

Giovanni Leonarduzzi
italijanski plesalec je začel plesno kariero v breakdancu, bil član več skupin in se naposled pridružil italijanski državni plesni akademiji. Prebil se je med najpriljubljenejše predstavnike sodobnega eksperimentalnega plesa na svetu. Prejel je več nagrad za ples in koreografijo na pomembnih italijanskih festivalih.

Tamás Tuza
madžarski plesalec, ki je zaključil plesno šolo v Budimpešti, izpopolnjeval se je na različnih delavnicah. Zadnje šest let je plesal v skupini EnKnap Group in prepotoval velik del Slovenije in Evrope. V tem času je sodeloval z različnimi slovenskimi avtorji in tujimi koreografi. Med drugim je plesal tudi v plesni uspešnici Iztoka Kovača, ki je bila nagrajena z Župančičevo nagrado.

Maja Nemec
stalna igralka v ansamblu SNG Nova Gorica, kjer je v desetih letih ustvarila raznovrstne igralske kreacije. Po študiju na Filozofski fakulteti v Ljubljani ter dolgoletnem ukvarjanju z gledališčem in plesom (bila je pokalna prvakinja v akrobatskem rokenrolu) je odšla na študij igre na rusko akademijo v Sankt Peterburg in ga končala s priznanjem. Med študijem je bila na delavnici modernega plesa na Švedskem.

Tereza Gregorič
po umetniški gimnaziji dramsko-gledališke smeri v Novi Gorici je šolanje nadaljevala na dramaturgiji na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio film in televizijo. Med študijem je bila članica uredniškega odbora, nato pa glavna urednica akademijskega gledališkega lista Oderuh. Zanj je uredniška ekipa prejela akademijsko nagrado zlatoslaska. Prav tako je za dva skupna projekta prejela dve akademijski Prešernovi nagradi (za dramaturške razprave in raziskavo). Pisala in objavljala je članke za gledališke liste in festivalske biltene. Zadnje štiri leta je zaposlena kot hišna dramaturginja v SNG Nova Gorica, obenem pa je tam tudi vodja AMO (Amaterski mladinski oder) in Goriškega vrtiljaka.