Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Video iz SNG Nova Gorica predstavljen v Washingtonu

26.01.2017

Pod okriljem SNG Nova Gorica je nastal video, ki so ga med enajstimi videi iz ZDA in Evrope predstavili v sklopu projekta Pluralnost zasebnosti v petminutnih igrah (P3M5).

Projekt Pluralnost zasebnosti v petminutnih igrah (P3M5) je čezatlantski gledališki projekt, ki poudarja pomembnost zasebnosti in nas nagovarja, da razmišljamo o njej. V sodelovanju z Goethe inštitutom Washington in EUNIC Cluster Washington DC so različna gledališča iz ZDA in Evrope ustvarila petminutno igro oz. video, ki pretresa vprašanje "Kaj nam v digitalni dobi pomeni zasebnost?"

Med enajstimi ustvarjenimi deli z obeh celin je tudi video "What is essential is invisible to the eye", ki je nastal pod okriljem SNG Nova Gorica. Avtorica igre je Simona Hamer, režiserka Neda Rusjan Bric, igrata pa Urška Taufer in Žiga Udir.
Na javni predstavitvi projekta, bila je 25. 1. 2017 na Goethejevem inštitutu v Washingtonu, so se na omizju zbrali pomembni strokovnjaki, ki so razpravljali o različnih vidikih zasebnosti, tudi o zasebnosti podatkov na svetovnem spletu. Med drugim so predstavili vseh enajst videov, ki bodo do nadaljnjega na ogled na ekranih v Goethejevem inštitutu, seveda pa si jih lahko ogledate tudi prek spleta tukaj.

Zanimivo je, da so si gosti na javni predstavitvi projekta v dvorani ogledali le slovenski video! Kot kaže je odlično nagovoril organizatorje.
Iskrene čestitke vsem ustvarjalcem!
Več o projektu tukaj.