Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Vabljeni na komedijo BARUFE v amfiteater Gradu Kromberk. RAZPRODANO!

21.06.2017

PREDSTAVA JE RAZPRODANA. Vabljeni k ogledu septembra!

Vabljeni k ogledu komedije Barufe, ki jo je v koprodukciji štirih gledališč iz treh držav (SNG Nova Gorica, Gledališče Koper, SSG Trst, INK – Gradsko kazalište Pula) postavil na oder režiser Vito Taufer. Junija 2017 se bodo zvrstile tri ambientalne izvedbe, in sicer v Kopru, Kromberku (pri Novi Gorici) in Puli; jeseni pa bodo premiere in ponovitve na vseh štirih odrih koprodukcijskih hiš.

Vabljeni na ambientalno izvedbo v nedeljo, 25. 6. 2017, ob 21.00 v amfiteater Gradu Kromberk. V primeru slabega vremena bo predstava v SNG Nova Gorica.

Komedija z mediteranskim temperamentom (gre za priredbo znamenite Goldonijeve komedije Primorske zdrahe) se dogaja na obali avstroogrske monarhije, v središču pa so strastni medsosedski prepiri v hrvaškem in slovenskem istrskem narečju, s primesmi madžarščine, italijanščine in nemščine. Gre za metaforo današnjega multie­tničnega sveta, v katerem oblast izkorišča malega človeka, na rob odrinjenega ribiča, in z njim manipulira kot s kmetom na svoji politični šahovnici. 
Zabavno vsebino igralci z različnih vetrov izvirno začinijo z večjezično razigranostjo.
Več o predstavi tukaj.

Vstopnice (samo 10 €) lahko kupite pri blagajni gledališča, prek spleta tukaj ali na kraju samem uro pred predstavo (če bodo še na voljo prosta mesta).