Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Razglasitev primorskih gledaliških nagrad tantadruj na spletu

18.05.2020

 Primorske gledališke nagrade tantadruj bi morale biti – letos desetič – meseca maja podeljene v Narodnem domu v Trstu. Ker pa je v sedanjih razmerah slavnostni dogodek v živo nemogoče izpeljati, so se organizatorji odločili dogodek predstaviti dvakrat: najprej na zaslonu, kasneje, ko bodo razmere dopuščale, pa še v živo.

Podelitev nagrad tantadruj 2020 bo potekala na spletu v torek, 19. maja 2020, ob 20.00, in sicer na Facebook straneh in Youtube kanalih vseh treh sodelujočih gledališč (SNG Nova Gorica, SSG Trst in Gledališče Koper). Na »zaslonski« prireditvi, katere režiser bo Jaka Ivanc, bodo sodelovali vodilni delavci vseh treh primorskih gledališč, predstavniki žirij, nagrajenci ter povabljeni gostje.

Žiranti Ivana Zajc, Janez Starina in Andraž Gombač so si ogledali uprizoritve treh primorskih gledališč in upoštevali, da je zaprtje gledališč onemogočilo zaključek sezone (zato bodo nekatere predstave vključili v ocenjevanje za naslednjo nagrado). Po njihovem izboru bodo razglasili prejemnike treh nagrad: za gledališki dosežek, igralsko stvaritev in predstavo v celoti.

Žirija nagrade za življenjsko delo v sestavi Ingrid Kašca Bucik, Bine Matoh in Nataša Sosič je nagrado za življenjsko delo podelila tržaški kostumografinji Mariji Vidau, dolgoletni sooblikovalki umetniške podobe slovenskega gledališča v Trstu, ki je nemalo svojih izjemnih kreacij ustvarila tudi za SNG Nova Gorica.

__________________________________________________________________________

»SNG Nova Gorica na spletu«

SNG Nova Gorica nadaljuje z objavljanjem posnetkov predstav, ki jih hrani v arhivu. Igralci našega domačega ansambla pa na spletu pripovedujejo pravljice.

Na naši spletni strani (www.sng-ng.si) si lahko predstave in pravljice ogledate na povezavah:
- predstave TUKAJ
- pravljice TUKAJ

Dostop do predstav in pravljic najdete tudi na našem Facebooku #SNGNOVAGORICA in Instagramu @SNGNOVAGORICA.

Seznam sproti dopolnjujemo.

Vabljeni v našo družbo na spletu, vabljeni na spletno podelitev primorskih gledaliških nagrad tantadruj! 

 

Tantadruj 2020