Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Ben Minoli

Vilinček z lune

Pierrot

1997

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Po prevodu H. Grüna je govorno adaptacijo teksta napisal Gregor Fon.

tehnika

  • Inspicient
    Simon Kovačič
  • Šepetalka
    Srečka Birsa
  • Tonska mojstra
    Stojan Nemec in Marko Slemenšek

premiera

04. december 1997

v medijih

V Primorskem dramskem gledališču so včeraj premierno uprizorili otroško igrico Vilinček z lune. Po prevodu Herberta Grüna je govorno adaptacijo besedila napisal Gregor Fon.
Tatjana Gregorič: Nežni Vilinček je padel iz svojega doma na luni in se znašel na tem svetu, povsem drugačnem od njegovega, ki ima predvsem rad tišino. Zato se ne sporazumeva z besedami, temveč uporablja govorico telesa. Priljubljena otroška igra s petjem in plesom je na velikem odru Primorskega dramskega gledališča v režiji Mateje Koležnik zaživela v iskreni, nežni, nenasilni, vilinski igri protagonistke Barbare Babič. Vilinčkov lirično poetični, krhki, meditativni svet pa so z zemeljsko nemirnimi in gostobesednimi nastopi povsem enakovredno igralsko, glasbeno in koreografsko dopolnjevali ostali gledališki liki: Lara Jankovič, Rok Vihar, Dragica Kokot, Gorazd Jakomini, Nevenka Vrančič, Dušanka Ristić in Tone Šolar. Novogoriški igralci in Mirko Vuksanović – avtor glasbe, scenograf Pepi Sekulič, koreograf Miha Lampič in kostumograf Alan Hranitelj, so vnovič oblikovali predstavo, ki bo z živostjo, iskrivostjo in tudi komičnostjo zagotovo animirala in navdušila mlado občinstvo.
Tatjana Gregorič, Radio Slovenija (Danes do 13.00), 5. 12. 1997.

festivali in gostovanja v tujini

• 5. festival otroških predstav poklicnih gledališč in gledaliških skupin, Ljubljana, 1997
• Teden otroškega programa, Celje, 1997

tehnične opombe

Tehnični vodja Andrej Kovačič; rekviziterja Aftero Kobal in Jožko Markič; odrski mojster Staško Marinič; vrviščar Ivan Zega; odrski delavci Damir Ipavec, Ambrož Jakopič, Damijan Klanjšček, Jure Modic, Ervin Pavlica-Vuk, Dean Petrovič in Bogdan Repič; lučni mojster Renato Stergulc; električni osvetljevalec Marko Polanc; vodja frizersko-lasuljarske delavnice Maura Delpin; frizerka in lasuljarka Anka Kos; garderoberki Mojca Makarovič in Slavica Ličen. Kostume so izdelali Nevenka Tomašević (vodja), Marinka Colja, Jože Koprivec in Robert Žiković. Klobuke so izdelali Ivica Bilek, Nataša Plesec in Jožica Plut. Obutev je izdelalo Modno čevljarstvo Vodeb. Sceno so izdelali Boris Marc (vodja), Darko Fišer in Ivan Ipavec. Scenski slikar Branko Drekonja.

*Glasba je bila posneta v studijih Sonus in Rosé, tonski tehnik in producent David Šuligoj.

Prikaži celoten spored za predstavo

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.