Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Achille Saitta

Mimo pravil

Non c'è regola ahimé

Komedija v treh dejanjih (dveh delih)

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Prvič v slovenščini.

tehnika

  • Tehnični vodja
    Ludvik Hvala
  • Vodja predstave
    Peter Božič

Igrajo

premiera

24. maj 1972

v medijih

»MIMO PRAVIL« ZADNJA LETOŠNJA PREMIERA PDG

Primorsko dramsko gledališče iz Nove Gorice je v sredo zvečer uprizorilo zadnjo premiero v tej sezoni, komedijo italijanskega avtorja Achilla Saitta »Mimo pravil«. Delo je poslovenil prof. Darij Bratoš ter je bilo v našem jeziku izvedeno prvikrat. Komedija »Mimo pravil« je lahkoten tekst na počitniško potovalno temo, ki obravnava odnose v zakonu in jih postavlja na preizkušnjo. Tri zgodbice, spočete v treh trikotnikih in potem še pomešane med seboj, odkrivajo svojske značaje njihovih tvorcev in njihovo reagiranje v zapletenih in najčešče komičnih položajih. Igra poteka tekoče, dialog je zabaven in mestoma pikanten. Po svoji vsebini in ritmu je delo izvrstno izbrano ter bo prav gotovo doživelo lep sprejem pri občinstvu.
Mojstrska režija pripada Jožetu Babiču, nastopili pa so: Stane Leban (Izidor), Jerica Mrzel (njegova žena), Tone Šolar (Martin), Tea Glažar (njegova žena), Iztok Jereb (Kazimir) in Dragica Kokot-Šolar (njegova žena). Tri ameriške izseljence so igrali: Laci Cigoj (Harel), Matjaž Turk (Frenk) in Ernest Zega (Armis), natakar Simeon je bil Ivo Barišič.
Igralci so svoje vloge izvrstno podali ter s tem v veliki meri prispevali, da je zgodba zaživela na odru ter navdušila občinstvo, ki je ob zaključku nagradilo z rožami in aplavzi avtorje prijetnega večera.
Primorski dnevnik, 26. 5. 1972.

tehnične opombe

Razsvetljava Damir Jambrović; garderoba Ida Bremec. Kostumi in scena so bili izdelani v delavnicah PDG.

Prikaži celoten spored za predstavo

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.