Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Yasmina Reza

Bog masakra

Le Dieu de carnage

Gostuje Drama SNG Maribor

Komična igra

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Predstava traja 1 uro in 20 minut ter nima odmora.

Igrajo

o delu

Dva najstnika sta se na šolskem dvorišču stepla in eden izmed njiju je izgubil zob. Gre za nesrečen incident pri običajnem ravsanju? Ali za primer nevarne mladostniške agresije? Zdi se, da je v urejenem okolju urbanega srednjega sloja mogoče doseči trezen dogovor, ki bo pomiril sovražnosti in zacelil rane, fantoma pa zagotovil vzgojno lekcijo. Prav s tem namenom se srečajo starši obeh mulcev. A v meščanskem stanovanju se sproži prava vojna ...

Sodobno francosko komediografinjo Yasmino Reza pogosto primerjajo z velikim Molièrom, saj so njene komedije izoblikovane z izjemno bravuroznostjo, pri tem pa vselej izkazujejo resen in izostren premislek o sodobnem svetu.

nagrade

  • Vladimir Vlaškalić - Glazerjeva listina za posebne umetniške dosežke 2018, med drugim tudi za vlogo Michela Houilléja


Komentarji
SNG Nova Gorica spodbuja razpravo uporabnikov o predstavah in o objavljeni vsebini na spletnih podstraneh predstav. Uporabnike pozivamo, da se pri komentiranju držite teme in upoštevate pravila govornega bontona. Tudi ostro kritiko ali nestrinjanje s posameznimi mnenji je mogoče izraziti brez osebnih napadov in žalitev. Neprimerne in žaljive vsebine bodo odstranjene.

Želim oddati komentar

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 17. 02. 2019 ob 17.00. SNG Nova Gorica, veliki oder. Za abonma Nedelja popoldan, Konto in Izven