Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Marta Bevilacqua, Roberto Cocconi

Štirje letni časi

Gostuje Compagnia Arearea

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Predstava traja 1 uro in 5 minut.

o delu

Deset plesalcev, dva letna časa: poletje in jesen.
Arearea in Vivaldijevi Štirje letni časi, kot jih je priredil Max Richter.
V plesu se obnavlja čar vzvišenega glasbenega dela, v katerem je ples pustolovščina, presenečenje, sprejemanje teka časa.

Nekatera umetniška dela se porodijo skoraj nezavedno, spontano, kot vzcveti mak na ruševinah ali ob robovih cest. Kakšno veselje za oko mimoidočega! S takšno spontanostjo in željo, da bi opogumili gledalce k opazovanju, smo pristopili k Vivaldijevim Štirim letnim časom. Arearea je s skupino petnajstih plesalcev ustvarila urbano plesno predstavo, razdeljeno v štiri razpoloženja. Za vsak letni čas drugačna lokacija v naravi, v vsakem ambientu drugačno gibanje. Marta Bevilacqua in Roberto Cocconi sta podpisala vsak dva letna časa, Poletje in Zimo ter Pomlad in Jesen; skupino sta vodila v nenehno pretakanje različnih koncentratov energije, nenadnih izbruhov, tihih stokov, zmedenosti, izgube pomena in neprekinjenih nihanj.

 

Koreografija Marta Bevilacqua, Roberto Cocconi

Asistenta koreografije Valentina Saggin, Luca Zampar

Plešejo  Angelica Margherita, Anna Savanelli, Valentina Saggin, Marta Bevilacqua, Luisa Amprimo, Luca Campanella/Marco Pericoli, Roberto Cocconi, Andrea Rizzo, Daniele Palmeri, Luca Zampar

Glasba Poletje, priredba Max Richter, Piero Marino; Jesen, priredba Max Richter, Federico Albanese

Organizacija Giulia Birriolo

Luč Daniela Bestetti

Kostumi Compagnia Arearea

Produkcija Arearea © 2017

 

 Komentarji
SNG Nova Gorica spodbuja razpravo uporabnikov o predstavah in o objavljeni vsebini na spletnih podstraneh predstav. Uporabnike pozivamo, da se pri komentiranju držite teme in upoštevate pravila govornega bontona. Tudi ostro kritiko ali nestrinjanje s posameznimi mnenji je mogoče izraziti brez osebnih napadov in žalitev. Neprimerne in žaljive vsebine bodo odstranjene.

Želim oddati komentar

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 19. 03. 2019 ob 20.00. SNG Nova Gorica, veliki oder. Za abonma Ples, Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente