Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Vanja Korenč, Renata Vidič, Gregor Geč

Loli, Boli in svet, poln čudes

Gostuje Gledališče Koper

Otroška predstava

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.

o delu

Loli, Boli in svet, poln čudes je zabavna, vendar poučna gledališka uprizoritev, v kateri naslovna junaka, upokojeni morski volk Boli ter njegova zvedava vnukinja Loli, otroke seznanjata z osnovnimi geografskimi značilnostmi Slovenije, Zemlje in vesolja.

S songi prepleteno besedilo, ki smo ga v sezoni 2015/2016 najprej uprizorili kot mini gledališko nanizanko in v naslednji sezoni strnili v samostojno predstavo, otroke najprej seznani z domačim okoljem, spozna jih s smermi neba, jih nauči osnov za branje zemljevidov, odgovori na vprašanje, zakaj imamo v Kopru napise v slovenščini  in italijanščini, jih nato popelje na potep po Sloveniji, kjer domišljija naslovna junaka z najvišjega slovenskega vrha, Triglava, popelje na vseh pet celin. Tam spoznata različne kraje in kulture, za konec pa Boli svojo vnukinjo odpelje še v vesolje, kjer skupaj odkrivata planetarne skrivnosti našega osončja.  

Gostuje Gledališče Koper  

Režiserka Renata Vidič; scenograf Milan Percan; kostumografinja Anja Ukovič; avtor glasbe Klemen Bračko; 0likovalec svetlobe Alen Hrvatin   

Igrata Vanja Korenč in Gregor Geč   

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 13. 03. 2021 ob 10.30. Splet. Abonma Polžek in Izven