Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Jure Karas

Birokrati

Gostuje Gledališče Koper

Podtalna komedija

Krstna uprizoritev

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Predstava traja 1 uro in 10 minut brez odmora

o delu

Globoko pod površjem zemlje se skriva birokratski aparat, ki premleva, razmišlja in zapleta na peklenski ravni.

Kriki grešnih duš in groza večne pogube so bili vedno izvrsten vir komedije, toda zadnje čase peklenščkom ni do smeha.

Sistem, ki je še včeraj tekel gladko kot driska, se zatika. Vse bolj je jasno, da je nekaj narobe. Hudo narobe. In nekdo bo moral prevzeti odgovornost. Višji sekrétar Feri in nižji referent Bubi sta vraga, zaposlena za polni delovni čas, kar pa ne pomeni, da tudi v resnici toliko delata. Kljub na pol budnemu nadzoru njune šefice, gospe Tojfl, se začnejo napake v oddelku 99/9 kopičiti. V urad prihajajo stranke, ki so žive – in kar je še huje – nekatere izmed njih popolnoma nedolžne.

Nič ne pomaga. Ne zavzeta nesposobnost nižjih uradnikov, ne bes stanovskih kolegov iz nebes. Zadeve se zapletejo do te mere, da nastala situacija zbudi zanimanje regionalnega direktorja pekla, Tomislaba Kraša, znanega po svoji okrutnosti in slabem okusu za glasbo. Na grozo vseh zaposlenih se veliki šef odloči, da bo obiskal pekel in preveril, kaj za vraga se dogaja.

Dobrodošli v kleti, kjer so dokumenti in duše vedno izgubljeni, uradniki profesionalno neprijazni in vrste večne. In kjer peklenska uprava dela nadure samo za vas.

 

Režiser in scenograf Jaka Ivanc, kostumograf Andrej Vrhovnik, dramaturški sodelavec Matjaž Briški, lektor Martin Vrtačnik, glasbeni opremljevalec Alen Kump, oblikovalec svetlobe Jaka Varmuž

Igrajo Rok Matek, Luka Cimprič, Mojca Partljič, Tjaša Hrovat, Anja Drnovšek, Igor Štamulak, Blaž Popovski
Glas Sebastian Cavazza

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 30. 01. 2022 ob 18.00. SNG Nova Gorica, veliki oder. Abonma Nedelja popoldan, Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente