Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Leo Lionni

Mali modri in mali rumeni

Gostuje Lutkovno gledališče Maribor

na sporedu

spletni nakup vstopnic

30. 3. 2019 ob 10.30. SNG Nova Gorica, mali oder. Za abonma Lutkovni polžek in Izven

Mali modri in mali rumeni sta najboljša prijatelja. Skupaj hodita v šolo in se igrata. Nekega dne se objameta in postaneta − zelena. Domov se vrneta drugačna in družini ju ne prepoznata. Mali modri in mali rumeni jočeta in jočeta … do prepoznavnosti. Predstava malim in velikim gledalcem skozi dinamično igro barv zastavlja veliko pomembnih vprašanj o sebi in drugih.

Leo Lionni je zaslovel s slikanico Little Blue and Little Yellow, ki je izšla leta 1959. Je prvi ilustrator, ki je za osnovno tehniko uporabil kolaž. Ob slovenski premieri je pri Miš založbi  izšla tudi slikanica v slovenščini.

Gostuje Lutkovno gledališče Maribor

Režiser Miha Golob, prevajalka Mojca Redjko, lektorica Metka Damjan, avtor glasbe Vasko Atanasovski, asistenta režiserja Natan Esku in Elena Volpi, oblikovalec svetlobe Miljenko Knezoci, oblikovalec zvoka Mitja Pastirk, lutkovni mojstri Primož Mihevc, Darka Erdelji in Mojca Bernjak, izdelovalca scenskih elementov Lucijan Jošt in Branko Caserman

Igralca Miha Bezeljak in Anže Zevnik

 

NAGRADE:

  • Predstava je na 8. bienalu lutkovnih ustvarjalcev Slovenije prejela nagrado za izvirno vizualno adaptacijo slikanice.
  • Režiser predstave Miha Golob je na mednarodnem 48. Pif festivalu v Zagrebu prejel nagrado za režijo.
  • Miha Golob je na mednarodnem 48. Pif festivalu v Zagrebu prejel nagrado za tehnologijo.
  • Miha Bezeljak in Anže Zevnik sta na mednarodnem 48. Pif festivalu v Zagrebu prejela nagrado za animacijo.
  • Predstava je na mednarodnem 48. Pif festivalu v Zagredu prejela posebno nagrado "Tibor Sekelj" za najbolj humano sporočilo predstave.

 

Predstava traja 40 minut

mali-modri-in-mali-rumeni LGM 1 bw mali-modri-in-mali-rumeni LGM 2 bw mali-modri-in-mali-rumeni LGM 3 bw mali-modri-in-mali-rumeni LGM 4 bw mali-modri-in-mali-rumeni LGM 5 bw mali-modri-in-mali-rumeni LGM 6 bw mali-modri-in-mali-rumeni LGM 9 bw