Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Renata Vidič

Lepo je biti Koprčan

Gostuje Gledališče Koper

na sporedu

spletni nakup vstopnic

7. 12. 2019 ob 10.30. SNG Nova Gorica, veliki oder. Abonma Veliki polžek in Izven

Enourna predstava gledališko dvorano spremeni v televizijski studio, otrokom pa koprsko kulturno zgodovino približa s humorjem, skeči, petjem in plesom.
Obiskovalce uvodoma nagovori asistent režije Mario Dragič, povezovalec dogajanja, ki ga duhovito igra gostujoči igralec Luka Cimprič. Zatem se v poznavanju kulturne dediščine Kopra skozi več krogov vprašanj pomerita dijakinji četrtega letnika: Tjaša Hrovat je Lara Šavron, najstniško sproščeno, nič kaj punčkasto dekle, ki rado rolka in se zabava, iz ust pa ji tu in tam zbeži tudi kaka krepka beseda. Anja Drnovšek je njena diametralno nasprotna tekmica, marljiva, urejena in ambiciozna Agnes Kocjančič. Rok Matek ju kot glasni, bombastični voditelj kviza Enej Ricobon vodi skozi bogato zgodovino. /…/ Mladi, ki tekmovalkama lahko pomagajo, kadar zaprosita za pomoč občinstva, se seznanijo tudi s šavrinkami in prvim koprskim škofom sv. Nazarijem z mestom v rokah – v kvizu, skozi katerega se ne vrstijo le vprašanja, ampak tudi prekinitve snemanja, vse like sproti upodablja Dragič oziroma Cimprič, pri čemer kratkočasi tudi odrasle v dvorani.


Gostuje Gledališče Koper

Režiserka Renata Vidič Igrajo Rok Matek, Tjaša Hrovat, Anja Drnovšek, Luka Cimprič ter statisti

Sara Longar, Anja Ukovič, Martin Belac, Martin Peca, Noemi Zonta in Bojan Kožar

Predstava traja 1 uro in 10 minut

 

Lepo je biti koprcan A-1 Lepo je biti koprcan A-10-1 Lepo je biti koprcan A-12-1 Lepo je biti koprcan A-2 Lepo je biti Koprcan A-23-1 Lepo je biti koprcan A-24-1 Lepo je biti koprcan A-4-1, naslovna Lepo je biti koprcan A-6-1