Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Théâtre de Liège, Belgija

Renesansa

Evropska gledališka konvencija / European Theatre Convention

na sporedu

17. 5. 2021. Splet

Projekt Renesansa, ki ga organizira Evropska gledališka konvencija ETC (European Theatre Convention), bo na spletu ponudil ogled kratkih petminutnih filmov 22 gledališč iz 18 evropskih držav. Dramsko izhodišče projekta predstavlja pojem renesansa. 250 evropskih umetnikov in ustvarjalcev, ki so sodelovali pri projektu, so se navdihovali v filozofiji in težavah življenja v času  pandemije. Premislili so realnost življenja v tem nenavadnem času in potenciale za ponovno rojstvo gledališča. Renesansa predstavlja tudi preporod gledališč v virtualnem prostoru, ki so v tem času preizkusila in predstavila nove oblike besedil, zasnovala dela za digitalni oder in razvila digitalne dramaturgije.
Vsak delovni dan med 9. majem in 4. junijem 2021 bo na spletu objavljen en video enega gledališča iz serije. Filme si boste lahko ogledali kar od doma, in to brezplačno.

   

Théâtre de Liège, Belgija


Théâtre de Liège je k projektu Renesansa povabilo skupino Karyatides. Ta skupina, ki ustvarja predstave za vse starosti, je del partnerskega programa gledališča v Liègeu. Na podlagi klasičnih literarnih del Karyatides razvijajo gledališče figur, v katerem združujejo lutkarstvo, gledališče predmetov in glasbo. Poigravajo se z običajnim, s klišeji in tako spodbujajo čudaštvo, iz katerega se izlije poezija.

Scenarij: Les Karyatides po motivih iz Rabelaisa
Režija: Karine Birgé
Producenta: Les Karyatides & Théâtre de Liège
Glasba: Gil Mortio, navdahnjen z Vivaldijem
Dramaturgija: Robin Birgé
Kamera: Pierre Choqueux
Prvi asistent kamere: Colas Besnard
Oblikovanje luči: Karl Descarreaux
Kostumi in rekviziti: Claire Farah
Zvok: Bruno Swheisguth
Montaža: Gil Mortio
Barvna korekcija: Pierre Choqueux
Prevod v angleščino: Andrew Norris
Podnapisi: Samir Bakhtar
Izvršni producentki: Cécile Maissin & Marjorie Gilen

Nastopata:
Kraljica: Marie Delhaye
Kralj: Cyril Briant

Posebna zahvala: Julien Sigalas & Studio Stempel, Félicie Artaud, Antoine Blanquart, Cyril Bibas, Guillaume Istace, Jérémie Lamouroux, Agnés Limbos in Theatre la montagne magique.