Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Literarno-glasbeni večer s Ferijem Lainščkom in Laro Jankovič s kvartetom

Na kožo zapisane zgodbe

Knjižni festival Mesto knjige

na sporedu

spletni nakup vstopnic

17. 6. 2021 ob 21.00. grad Kromberk. Izven. V primeru slabega vremena odpade!

Knjižni festival Mesto knjige, ki letos poteka na temo večjezičnosti, bo obiskal letošnji Prešernov nagrajenec, vsestranski literarni ustvarjalec, Feri Lainšček. Na literarno-glasbenem večeru mu bo na odru delala družbo šansonjerka Lara Jankovič, ki bo ob spremljavi kvarteta odličnih glasbenikov (Klemen Bračko, Blaž Celarec, Nino de Gleria, Tilen Stepišnik), predstavila njegovo uglasbeno poezijo.

Feri Lainšček je pisatelj, pesnik, dramatik in scenarist, prejemnik številnih nagrad ter letošnji veliki Prešernov nagrajenec. Njegova dela so bila prevedena v številne jezike, mnoga so bila tudi ekranizirana (Namesto koga roža cveti, Petelinji zajtrk idr.). Kurji pastir, Lainščkova zadnja knjiga, v kateri predeluje potlačene spomine iz lastnega otroštva, je prvi del biografske trilogije in je trenutno v finalu izbora za letošnjega kresnika.

Lara Jankovič je dramska igralka, ki jo javnost pozna po njenih izvedbah šansonov, na odrskih deskah pa navdušuje tudi s predstavo Kot jaz, posvečeno Edith Piaf. Leta 2010 je izdala album uglasbene poezije Na kožo zapisane zgodbe, ki je plod uspešnega sodelovanja s prekmurskim pisateljem in poetom Ferijem Lainščkom. 

Knjižni festival Mesto knjige v sodelovanju z SNG Nova Gorica

 

Cena vstopnice:
12 € v predprodaji ( posebna ugodnost - nakup 4 vstopnic 40 €),  15 €  na dan dogodka.

Nakup vstopnic v predprodaji v SNG Nova Gorica in na festivalski stojnici Mesta knjige ter uro pred začetkom na prizorišču.

Več informaciij: info@mestoknjige.si 040 630 960 Katja