Skoči na vsebino

Snovalno gledališče

Godzilla Tribute Band

Gledališče, ki rešuje svet

Snovalno gledališče

Godzilla Tribute Band

Krstna uprizoritev

PREMIERA

2. junij 2022 SNG Nova Gorica, zaodrje velikega odra

Koprodukcija

Moment v sodelovanju s SNG Nova Gorica

TRAJANJE

Predstava traja 1 uro

Godzilla je kraljica pošasti, a tudi ena največjih ikon pop kulture nasploh. Prvič se je pojavila v japonskem filmu režiserja Ishira Honde leta 1954 in do danes so o njej posneli šestintrideset filmov, ustvarili številne videoigrice, pojavljala pa se je še v stripih, romanih in TV-nanizankah. Mi smo izvorno Godzillo brali kot poezijo in služila nam je kot referenčna točka za vse strahove, uničenja in skorajšnje konce … skorajšnje.

 

Godzilla Tribute Band je kolektiv, zbran zato, da reši svet. Zato, ker si ga želimo. Zato, ker ga moramo. Svetu držimo ogledalo. Pravzaprav ni ogledalo tisto, kar držimo. Je mnogo več. Smo mnogo več. Mi smo snovalci vesolja. Mojstri obreda, ki nastaja pred vašimi očmi. Pripovedovalci zgodbe, ki jo moramo deliti s preostalim svetom. Varuhi šibkejših, pozabljenih in narobe razumljenih. Mi smo motika družbenih sprememb. Zato svetu ne preostane drugega, kot da nam prisluhne. In končno odraste.

 

Najdete nas v ilegali. V zaklonišču. V podzemlju.

 

Godzilla Tribute Band je avtorski projekt in je kolektivno delo skupine. Je predstava, ki želi biti koncert. Je gledališče predmetov, kartonskih škatel, koruznih kosmičev in predvsem ljudi. Inspiracijo išče v punku, starih filmih in pretiranem patosu.

 

Ustvarjalci

Festivali in gostovanja v tujini

  • 53. Teden slovenske drame, spremljevalni program, Kranj, 2023
  • 6. Mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi, Intimni oder, GT22 Maribor, 2023

2/6

Četrtek

20.00

zaodrje velikega odra

Snovalno gledališče Godzilla Tribute Band

7/10

Sobota

20.00

SNG Nova Gorica, mali oder

Snovalno gledališče Godzilla Tribute Band

SPONZORJI