Skoči na vsebino

Kdo sem?

Kdo sem?

PREMIERA

12. julij 2024

Šest mladih išče svojo identiteto. Kdo sem, kam grem in od kod prihajam? Pripadam prostoru, v katerem živim, ali tistemu, iz katerega izhajam? Sprašujem se, zakaj izločam, zakaj odrivam, zakaj se bojim drugačnega. Skozi svoje izkušnje in izkušnje številnih drugih poskušam najti svojo pripadnost. Poskušam najti svoj dom.

Mednarodna koprodukcija je nastala v sklopu evropskega projekta ID: Babylon, ki ga sofinancira Evropska komisija v sklopu programa Ustvarjalna Evropa. 

Producenti SNG Nova Gorica, Gledališče Glej, delleAli teatro, Das Letzte Kleinod, Théâtre du Pélican in The Albany

Režiserka Tijana Zinajić | Izvršna producentka Inga Remeta

Performerji: Tina Malenšček (SI), Rebeka Štokelj Hlede (SI), Jule Viebrock (DE), Mariana De Freitas Mothe' (IT), Quentin de Brito  / Theo Gonin (FR), Tendayi Mutongerwa (UK)

Predstava poteka v angleškem in drugih evropskih jezikih.

  midmidmid

VIDEO: ID:Babylon

Ker je bila evropska turneja Who am I? / Kdo sem?, ki je nastala pod okriljem projekta ID:Babylon, prekinjena zaradi svetovne zdravstvene krize, je mladi britanski video strokovnjak Khevyn Ibrahim z mladimi igralci iz predstave posnel film, v katerem igra tudi naša članica Mladega odra AMO, Rebeka Štokelj Hlede. V videu se pojavijo tudi prizori iz Nove Gorice in Gorice.  

Video obravnava tematiko iz predstave Who am I? / Kdo sem?, ki je bila premierno uprizorjena februarja leta 2020 po predlogi besedila Nadège Prugnard. Prikaže številna pereča družbena vprašanja tega časa, od preseljevanj, priseljencev, izseljencev, dotakne se problematike uničevanja narave v imenu kapitalizma, uničujoče moči digitalnega sveta do poveličavanja individualizma, ter o težkem iskanju zatočišča miru ...  

Snemalec in avtor videa, Khevyn Ibrahim, je v avgustu prepotoval Evropo križkraž in se z mladimi igralci srečal v vsaki izmed partnerskih držav: najprej v Veliki Britaniji, nato v Italiji, Nemčiji, Franciji in Sloveniji.