Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Evropska noč gledališč in predstava Cifra, mož - sobota, 19. november 2011

02.11.2011

Vabljeni na gledališko druženje na Evropsko noč gledališč, ko bomo v SNG Nova Gorica, ki se tega projekta letos udeležuje prvič, igrali predstavo Cifra, mož. Evropska noč gledališč se vsako leto zgodi na tretjo soboto v mesecu novembru, v letošnjem letu bo to – sobota, 19. novembra.
Predstava Cifra, mož bo na sporedu ob 20.00. Po predstavi bosta igralki izmed občinstva izžrebali enega nagrajenca, ki bo prejel dve darilni vstopnici, nato pa bo sledil nočni ogled gledališča!

Predstavo Cifra, mož si lahko ogledate tudi v četrtek, 17. novembra, ob 20.00.

O EVROPSKI NOČI GLEDALIŠČ
European Theatre Night oz. Evropska noč gledališč je projekt, ki je nastal leta 2008 in se vsako leto širi po evropskih državah ter stremi k svetovnem nivoju. Pobudnik tega projekta je Otroško gledališče Dubrava iz Zagreba (Diječje kazalište Dubrava).

V letu 2008 se je projekt začel razvijati na idejni osnovi, v letu 2009 pa so se mu že pridružila gledališča iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne Gore in nato tudi Slovaške. V letu 2010 se je projekt širil in začeli so se dogovori s Srbijo, Češko in Francijo, kjer je bila ideja vseevropske noči gledališča pred leti pravzaprav rojena. V letu 2011 pa so se k projektu pridružil koordinatorji iz Slovenije (Gledališče Glej) in Avstrije.

Gre za večer, ko naj bi vsa gledališča, kulturni domovi, društva, zavodi in javne ustanove odprla vrata in pokazala občinstvu, kaj ustvarjajo oz. so ustvarili v preteklih sezonah.

Dolgoročni cilj projekta Evropska noč gledališč je v naslednjih letih doseči raven, ko bi si države na določen dan v letu tudi mednarodno izmenjale predstave in svoji publiki ponudile možnost ogleda ne le domače produkcije, temveč tudi projekte mednarodnih partnerjev.

Verjamemo, da bi Evropska noč gledališč lahko dosegla raven evropske kakovosti, evropske prepletenosti in udeležbe. Verjamemo, da projekt odpira vrata sodelovanjem na ravni gledališč in gledališkega ustvarjanja.