Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Odlična burleska KO SEM BIL MRTEV 6. 5. RAZPRODANA!

26.04.2013

Predstava Ko sem bil mrtev je zabavna zgodba v burleskni izpeljavi. Na našem malem odru bo v sklopu leta Silvana Furlana gostovala v ponedeljek, 6. 5., ob 20. uri. Pod okriljem SNG Drama Ljubljana jo je režiral Diego De Brea, igrajo pa priznani igralci (Alojz Svete, Janez Škof, Jernej Šugman, Boris Mihalj). Njihovo igro v slogu nemega filma bo pospremil pianist Jože Šalej. Predstava je prejela številne nagrade doma in v tujini.

Predstava je razprodana!


Ko sem bil mrtev je eden prvih filmov slovitega nemškega režiserja Ernsta Lubitscha (med njegovimi najslavnejšimi filmi je med drugimi Ninočka z Greto Garbo iz leta 1939), ki je veljal za izgubljenega. Leta 1994 sta Silvan Furlan in Lilijana Nedič v zapuščini Štefana Štekarja našla dotlej pozabljene filmske kolute, ki so se na Primorskem menda znašli v času soške fronte.

Lubitschev junak je lahkoživ bonvivan, ki se ob večerih rad izmuzne od doma in predaja veselju s šahiranjem v radoživi moški družbi. Bolj kot ženo to moti njegovo taščo, ki mu lepega dne zaklene vrata. Lahkoživež napove samomor in izgine. V svoj nekdanji dom in k ženi pa se po dogodivščinah vrne v vlogi služabnika …

Več o predstavi tukaj.

ko sem bil mrtev 12