Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Oktobra ne zamudite predstave TIMON ATENSKI. Na ogled postavljena tudi razstava VTISI TISKA.

30.09.2013

Oktobra bo na velikem odru našega gledališča več ponovitev predstave TIMON ATENSKI Williama Shakespeara in Thomasa Middletona. Zgodbo o bogatem in radodarnem Timonu, ki ga po bankrotu zapustijo vsi prijatelji, si lahko ogledate 2., 3., 4., 5., 18., 19., 25. in 26. oktobra.
V naslovni vlogi je veliki igralec Bine Matoh, ob njem pa igrajo številni člani našega ansambla z gosti. Režiser Janez Pipan je klasično besedilo postavil na oder v sodobni preobleki, ohranjeno pa je bogato besedilo v verzih - v svežem prevodu Srečka Fišerja.

Več o predstavi tukaj.

V gledališki avli si lahko ogledate tudi razstavo VTISI TISKA: 20 LET NOVE HIŠE, 10 LET NARODNEGA GLEDALIŠČA, ki smo jo pripravili ob vstopu v jubilejno sezono, predstavlja pa tiskovine, nastale v dvajsetih letih od selitve v novo hišo. Na razstavi so tako gledališki list otvoritvene predstave nove hiše, gledališki listi najbolj uspešnih in nagrajenih uprizoritev, uprizoritev Shakespeara v teh letih, sezonske publikacije jubilejnih sezon, priložnostne publikacije, plakati in druge tiskovine gledališča.
Razstava bo odprta do konca oktobra 2013. Toplo vabljeni!

timon 18