Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

ODPOVED predstave GRENKE SOLZE PETRE VON KANT, zaradi bolezni v ansamblu

26.01.2017

Predstava GRENKE SOLZE PETRE VON KANT, ki je bila na sporedu jutri, 27. 1. 2017 ob 20.00, je ODPOVEDANA, zaradi bolezni v ansamblu.
Hvala za razumevanje!

 

PO USPEŠNEM GOSTOVANJU minulega decembra v ORLÉANSU V FRANCIJI se predstava ponovno vrača na domači oder!

Rainer Werner Fassbinder
GRENKE SOLZE PETRE VON KANT
v petek, 27. 1. 2017, ob 20.00,
mali oder SNG Nova Gorica

Predstavo, ki je nastala v koprodukciji SNG Nova Gorica, Mini teatra Ljubljana in Mestnega gledališča Ptuj, je postavil na oder priznani in nagrajeni francoski režiser Arthur Nauzyciel.
Nastopa šest odličnih igralk: Helena Peršuh, Milena Zupančič, Urška Taufer, Medea Novak, Arna Hadžialjević in Vesna Vončina.
V središču zgodbe je uspešna modna oblikovalka Petra von Kant in njena usodna ljubezen do dekleta iz nižjega družbenega sloja ...

Avtor igre je Rainer Werner Fassbinder, »enfant terrible« nemškega gledališča in inovator nemškega filma, ki je ustvarjal v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. To je eden redkih režiserjev, ki se je pogosto znašel na prvih straneh tabloidov. V 15 letih je posnel več kot 40 filmov (mnogi so postali klasika, med njimi Trgovec s štirimi letnimi časi, Grenke solze Petre von Kant, Vsi drugi se imenujejo Ali, Zakon Marije Braun in monumentalni film Berlin Alexanderplatz, posnet po Döblinovem romanu) ter napisal več dram in televizijskih iger. V svojih delih je skušal razkrinkati dvoličnost nemške meščanske družbe.
Več o predstavi tukaj.