Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Prihodnost

Gostujeta Gledališče Glej in G2G

na sporedu

spletni nakup vstopnic

14. 12. 2017 ob 18.00. SNG Nova Gorica, mali oder. Za Izven

Če kdo večino svojega časa, volje, dela in energije vlaga v prihodnost, je to ravno najstnik. Otroci živijo v sedanjosti, tukaj in zdaj, igri in odraščanju. Odrasli živijo od plače do plače, od dopusta do dopusta. Starejši se radi zatekajo v preteklost. Najstnik pa vse svoje delo vlaga v prihodnost. Šola se za prihodnost. Prijateljstva gradi za prihodnost. Vzgaja se za prihodnost. Nabira izkušnje – za prihodnost. Čigavo? V sedanjem ustroju predvsem prihodnost, kot si jo predstavljamo starši, odločevalci, politiki, odrasli.

Prav zato se v pričujočem projektu osredotočamo na prihodnost, kot jo vidi generacija, ki jo bo sooblikovala. Štirje najstniki bodo v avtorskem procesu razvili svoje interpretacije prihodnosti, razgrnili svoje upe in strahove, svoje projekcije in skrbi. Predvidevamo, da nas bodo njihove prihodnosti presenetile.

Generacija generaciji, krajše G2G, je projekt gledališča mladih za mlade. Mednarodni projekt, s partnerji na Nizozemskem, v Franciji in v Nemčiji, ki ga vodi Gledališče Glej in delno financira Evropska unija. Tokratni projekt mentorsko vodi Jure Novak, izkušen pedagog na gledališkem področju.

Avtorji predstave in nastopajoči: Tina Malenšek, Almedin Kajtazović, Karin Oražem, Nina Žerdin
Oblikovanje svetlobe in tehnična podpora: Martin Lovšin, Grega Mohorčič,
fotograf: Borut Bučinel
Izvršna producentka: Inga Remeta
Produkcija: Gledališče Glej, G2G