Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Davide Valrosso

Love. Paradisi artificiali / Umetni raji

Združenje Artisti Asocciati

na sporedu

spletni nakup vstopnic

23. 10. 2020 ob 18.30. SNG Nova Gorica, veliki oder. Goriški plesni festival Visavìodpovedano

Goriški plesni festival Visavì

Plesni festival VISAVÌ (VISAVÌ Gorizia Dance Festival) je nov projekt italijanskega združenja "Artisti Associati", ki bo od 22. do 25. oktobra v Novi Gorici in Gorici gostil zanimive predstave sodobnega plesa z ekskluzivnimi nacionalnimi in svetovnimi premierami ter vključeval ustanove in prebivalstvo Gorice in Nove Gorice. Predstave se bodo odvijale na odrih SNG Nova Gorica in Gledališča Verdi v Gorici, kar spodbuja redno in plodno sodelovanje v somestju.  Plesni projekt Visavì želi poudariti teritorialno posebnost festivala in sporočiti pot za odprto izmenjavo. Izraz Visavì iz francoščine, vis-à-vis, se v goriškem besedišču uporablja v smislu nasproti. S seboj prinaša razsežnost bližine, dialoga in izmenjave, ki se jim festival posveča zahvaljujoč se univerzalnemu jeziku plesa.

Love. Paradisi artificiali / Umetni raji

Subtilne nevidne energije vodijo po odru tri telesa in utelešajo različne podobe ljubezni, ki izrisuje sledi v znamenju ženskega. Nadvladane in povezane z rdečo, barvo ljubezni in strasti, a tudi nasilja, nevarnosti in krvi, ustvarjajo vizionarske podobe, ki se drobijo v dinamiko čutnosti in želja. Paradisi artificiali / Umetni raji so znaki, vgravirani in vtetovirani v vesolju, oprijemljiva ogledala skritega erosa, proteze ljubezni, ki se ne zmore predati, a nas na koncu neizogibno prevzame.

Avtor koncepta in koreograf Davide Valrosso
Glasbeni producenti Stefano Libertini Protopapa, Pierpaolo Moschino

Plesalke Chiara Ameglio, Giulia Porcu, Olimpia Fortuni

Predstava je nastala pod okriljem MIBACT in SIAE (v okviru programa “Per Chi Crea”), v koprodukciji s Compagnia körper in TIR Danza ter s podporo ADH - Anghiari Dance Hub, a.ArtistiAssociati, Cross Project in Centro Residenze per la Toscana Armunia.