Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Cyprus Theatre Organisation (THOC), Cyprus

Renesansa

Evropska gledališka konvencija / European Theatre Convention

na sporedu

13. 5. 2021. Splet

Projekt Renesansa, ki ga organizira Evropska gledališka konvencija ETC (European Theatre Convention), bo na spletu ponudil ogled kratkih petminutnih filmov 22 gledališč iz 18 evropskih držav. Dramsko izhodišče projekta predstavlja pojem renesansa. 250 evropskih umetnikov in ustvarjalcev, ki so sodelovali pri projektu, so se navdihovali v filozofiji in težavah življenja v času  pandemije. Premislili so realnost življenja v tem nenavadnem času in potenciale za ponovno rojstvo gledališča. Renesansa predstavlja tudi preporod gledališč v virtualnem prostoru, ki so v tem času preizkusila in predstavila nove oblike besedil, zasnovala dela za digitalni oder in razvila digitalne dramaturgije.
Vsak delovni dan med 9. majem in 4. junijem 2021 bo na spletu objavljen en video enega gledališča iz serije. Filme si boste lahko ogledali kar od doma, in to brezplačno.

   

Ciprska gledališka organizacija (THOC), Ciper


Koža raziskuje zdravilne učinke gledališča in idejo, da lahko na njegovem fascinantnem ozemlju izkusimo vzporedna življenja, polnejša od tistih, ki jih dejansko živimo. Umetnost se razkrije kot vir pravice, upanja in vere v boljši jutri. To je še posebej pomembno v obdobju krize, kakršno je to, skozi katero pravkar gremo.

Scenarij: Costas Mannouris
Režija Panayiotis Larkou | bUilt-uP aRea
Glasba: navdih je tradicionalna (grška) pesem iz južne Italije grška kalinifta, v izvedbi P. Larkouja
Video: bUilt-uP aRea
Nastopata: Haris Attonis in Baldrik, pes

Posebna zahvala: Hara in Emily Larkou, Vasiliki Kypraiou in Hapet Touloumdjian za njihovo neprecenljivo pomoč.