Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Po motivih Disneyeve risanke Luca

Dva svetova – čarobno prijateljstvo

Gostuje Plesna šola Pro dance Company

na sporedu

spletni nakup vstopnic

3. 3. 2024 ob 18.00. SNG Nova Gorica, veliki oder. Izven

Plesalci Športnega kluba Pro Dance Company iz Nove Gorice in Šempetra bodo že deveto leto zapored zasedli oder SNG Nova Gorica. Po lanskoletni predstavi Mulan, s katero so razprodali tri popoldneve, bodo v soboto, 2. marca, ob 10.30 in 18.00, ter v nedeljo, 3. marca, ob 15.00 in ob 18.00, v plesnih ritmih in z gibi uprizorili predstavo z naslovom Dva svetova – čarobno prijateljstvo.
Temo za plesno predstavo so si izposodili iz Disneyevega animiranega filma Luca. Plesalci vas bodo popeljali na nepozabno pustolovščino dveh prijateljev, Luca in Alberta, ki sta pravzaprav morski bitji, a se lahko spremenita v človeški bitji. . Kljub prepovedi staršev, ki menijo, da je na kopnem zelo nevarno, se prijatelja odpravita na potep v italijansko obmorsko mesto Protorrosso, kjer se morata naučiti, kako biti navadna dečka. To pa ni enostavno, saj se ne smeta zmočiti, da jih nihče ne odkrije. Za morska fanta to ni mačji kašelj, a je lahko zelo zabavno. V vseh dogodkih, ki jih skupaj doživita, jima uspe doseči nekaj izjemno pomembnega – s pomočjo otroške radovednosti združita dva svetova, ki sta se zaradi napačnih predstav kazala kot popolnoma različna. Hkrati pa v tem nepozabnem plesu življenja stkata prijateljstvo, ki nas nauči, da je v  različnosti pravzaprav največja dragocenost.
Koreografije za predstavo so prispevali Lara Kodrič, Aja Vnuk, Veronika Škrlj, Naki ter Nika in Sara Mlakar, ki sta se podpisali tudi pod režijo in scenarij. Tokrat se bo približno 200 plesalcem kot pripovedovalec zgodbe pridružil igralec SNG Nova Gorica Radoš Bolčina. Avtorji plesne predstave menijo, da slednja ni namenjena le otrokom, ampak tudi odraslim, ki bodo morda ponovno odkrili otroka v sebi. Razumevanje raznolikosti ter edinstvenosti vsakega posameznika so temeljni stebri družbe, ki ustvarijo pravo bogastvo nepozabnih zgodb prijateljstva.